Click aici pentru comenzi

Preț: 25 lei

Reduceri:

  • Pentru minimum 17 cărți comandate, se aplică 20% discount.
  • Pentru minimum 20 de cărți comandate, se aplică 25% discount.

Descarcă de aici și citește două lecții din carte

(clic pe linkul de mai sus, apoi verifică folderul Downloads/Descărcări)

Cartea urmărește povestea, spusă pe înțelesul copiilor de 8-9 ani, a doi verișori, Cristi și Anca. Aceștia se mută în alt oraș, împreună cu părinții. Tații lor și-au găsit slujbe mai bune și se stabilesc aici împreună cu familiile. Din motive de buget, cele două familii aleg să închirieze o singură casă, pentru a locui temporar împreună.

Copiii vor învăța astfel ce înseamnă să deții în proprietate o locuință sau alte lucruri, ce înseamnă să locuiești cu chirie într-o casă care nu-ți aparține, ce înseamnă să împrumuți lucruri de la alții sau să le dai cu împrumut altora și, mai ales, ce înseamnă să împarți cu ceilalți ceea ce ai. Despărțiți de vechii lor prieteni și colegi, Cristi și Anca învață să se adapteze la noi realități și să creeze noi relații. În acest proces, împărtășirea și cooperarea de obiecte, sentimente și valori, joacă un rol important, conferind un sentiment de siguranță și înlesnind participarea la noile grupuri în care personajele au nevoie să se integreze: o școală nouă, colegi și profesori noi, vecini noi, oraș nou.

Se recomandă părinților, diriginților, consilierilor școlari, învățătorilor și profesorilor care predau opționalul la decizia școlii „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” sau alte opționale de formare a abilităților de viață. De asemenea, se recomandă și părinților care caută moduri adecvate în care să discute cu copiii problematica vieții, a familiei, a relațiilor sociale și a relațiilor de iubire.

Colecția „Pregătiți pentru viață” va cuprinde 13 cărți adaptate după seria educațională Alive to the World®, care se folosește în școli din 22 de țări, inclusiv Marea Britanie, Franța și Ungaria. Cărțile sunt adecvate vârstelor de dezvoltare umană și sprijină formarea și consolidarea caracterului copiilor și tinerilor (5–18 ani).

Recomandată de:

Prof. univ. dr. Constantin Cucoș, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași: „Un astfel de suport de învățare constituie o necesară ancoră formativă, un șantier de antrenament comportamental, un prilej de reflecție dimensionat pe măsura experienței și puterii de înțelegere a copiilor de 8-9 ani.”

 

 

Prof. univ. dr. Dan POTOLEA, Universitatea din București: „Manualul Cooperăm și dăruim este important, util și oportun din mai multe motive: este solidar cu o programă absolut notabilă, „Pregătiți pentru viață – Educație pentru viață și comunitate”; se focalizează pe două axe esențiale recent reintroduse pe agenda educației după o perioadă de ignorare – abilități de viață și educația caracterului (caracterul, ca sistem atitudinal, este din nou considerat ca fundamental în relație cu structura personalității și componentele oricărei competențe); are o audiență largă – cadre didactice, părinți și elevi; și poate fi folosit inclusiv în programe de formare. Structura lucrării este originală. Include dialogul ca formă de comunicare, casete care lămuresc concepte și invită la reflecție și sarcini de lucru specifice. Cele 35 de lecții au caracter relevant și atractiv, sunt adecvate vârstei de 8-9 ani și sunt scrise accesibil, incluzând situații adaptate la contextul românesc.”

 

Prof. univ. dr. Adrian OPRE, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca: „Tandemul cadru didactic-părinte în contextul formativ al disciplinei opționale „Pregătiți pentru viață – Educație pentru viață și comunitate” îl găsesc extraordinar de util. El este esențial pentru a garanta o dezvoltare coerentă și echilibrată a competențelor vizate de programă.”

 

Lect. univ. dr. Oana Moșoiu, Universitatea din București: „Cel mai important aspect care traversează cartea Cooperăm și dăruim este perspectiva pe termen lung pusă în contrast cu alegerile facile, înșelătoare, opțiuni ce par să genereze imediat confort, plăcere și bucurie. Copiii sunt conduși spre o înțelegere mai profundă a alegerilor pe care le au de făcut, să cântărească critic, chiar și de la o vârstă ce poate părea prea mică, toate deciziile și opțiunile ce le stau înainte.”

A apărut „Cooperăm și dăruim”, prima carte din colecția „Pregătiți pentru viață”

Ce este colecția „Pregătiți pentru viață”


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *