Cadrele didactice preocupate de predarea abilităților de viață și de predarea integrată au acum la dispoziție materialele didactice pentru opționalul care include cea mai mare diversitate de tematici, de la Dezvoltare personală la Educație civică și Educație pentru sănătate: „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” (CDȘ).
Cartea este utilă și pentru părinții sau lucrătorii de tineret care își doresc să aibă discuții sănătoase cu copiii despre probleme de viață dintr-o largă paletă tematică, de la Educația pentru caracter și Educația civică, până la Educația pentru sănătate.
Click aici pentru comenzi
Descarcă de aici și citește două lecții din carte
Anca și Cristi sunt la vârsta preadolescenței, când nevoia de prietenie și apartenență la un grup este foarte puternică.
În acest nou an al vieții, ei învață ce este adevărata prietenie, cum să-și facă prieteni păstrându-și propriile valori și propria identitate și cum să se ferească de anturajele care nu îi ajută să se dezvolte.
Personajele povestirilor înțeleg că prietenia stă la temelia pregătirii lor pentru viață. Pe această temelie vor putea construi mai târziu relații de iubire și relații cu ceilalți sănătoase și solide.
Din seria adaptată după cele 13 cărți Alive to the World®, folosite în școli din 24 de țări pentru a forma și consolida caracterul copiilor (5-18 ani).
Recomandată părinților, diriginților, consilierilor școlari, învățătorilor și profesorilor care predau opționalul la decizia școlii „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” sau alte opționale de formare a abilităților de viață.
Teme din carte
- Deschidere: Cum îți faci prieteni
Bunele relații în familie, în comunitate, în țară și în lume sunt similare prieteniei și se bazează pe aceleași virtuți care fac prietenia posibilă. Democrația este prietenie între cetățeni.
Uneori, prietenia presupune un efort de deschidere către celălalt și de generozitate, pentru ca apoi celălalt să ne răspundă la fel. Prietenia ne poate uni dincolo de alte diferențe, iar noi trebuie să fim deschiși și față de prietenia cu cei care sunt diferiți de noi și de prietenii noștri.
- Discernământ: Cum îți alegi prietenii
Adevărații prieteni nu ne cer să renunțăm la valorile noastre. Ei ne plac așa cum suntem și nu ne fac să ne simțim prost. De exemplu, nu este în regulă să recurgi la fumat sau droguri doar ca să fii acceptat de falșii prieteni. De asemenea, adevărații prieteni nu sunt preocupați în primul rând de cum arăți și de hainele tale.
0 Comments