Date bancare

Cont: RO90BTRLRONCRT0353580303
Banca Transilvania
Beneficiar: Asociația Life-Learning Education
Cod fiscal: 36812254

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venitul tău

Completează, descarcă și semnează formularul pentru 3,5 % de aici, apoi scanează și trimite-l la noi, la lifelearningeducation@gmail.com.

Sponsorizează cu până la 20% din impozitul pe profit al firmei

Completează contractul de sponsorizare și trimite-l la noi, la lifelearningeducation@gmail.com., ca să-l semnăm și să-l returnăm companiei tale.

Exemplu de calcul

Cifra de afaceri: 2.000.000 lei
Profit impozabil: 150.000 lei
0,3 % din cifra de afaceri: 6.000 lei
Impozit pe profit (16%) înainte de a deduce sponsorizarea din impozitul de plată: 24.000 lei
20% din impozitul pe profit: 4.800 lei – reprezintă suma maximă ce poate fi oferită ca sponsorizare
Impozit de plată după deducerea sponsorizării: 19.200 lei

De ce să donezi

În acest moment, aproape întreaga energie a organizației se concentrează pe un program complex dedicat tinerilor, care încurajează părinții și profesorii să colaboreze în beneficiul copiilor lor. Programul „Pregătiți pentru viață” include:

 • programă școlară opțională aprobată de Ministerul Educației
 • program acreditat de formare a profesorilor care vor să predea acest opțional
 • manuale de educație pentru caracter pentru toate vârstele școlare, de la clasa Pregătitoare până la clasa a XII-a

Scopul: Copiii învață ce înseamnă cooperarea și comunicarea, dar pun și bazele unei dezvoltări personale autentice, care îi va ajuta să-și aleagă prietenii potriviți și să relaționeze optim cu membrii comunității.

Pentru tineri

Ce am făcut
 • Am scris o programă de formare a abilităților de viață care îmbină consolidarea caracterului cu educația pentru relaționare și pentru sănătate, însoțind elevul de la clasa Pregătitoare și până la Clasa a opta: „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” (Curriculum la Decizia Școlii). Descarcă programa pentru cls. 0–IV și programa pentru cls. V–VIII
 • am format 2100 de profesori pentru predarea acestei programe și a abilităților de viață în general
 • Am tipărit un auxiliar educațional pentru a ajuta școlile care aleg acest opțional: Cooperăm și dăruim (8+ ani, clasa a III-a)
Ce mai avem de făcut
 • Să creăm programa „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” (Curriculum la Decizia Școlii) pentru nivelul de liceu.
 • Să tipărim cât mai multe resurse educaționale – Cărțile Elevului și Cărțile Profesorului pentru clasele Pregătitoare – cls a XII-a.

Patru layouturi adaptate, validate științific și pregătite pentru tipar așteaptă finanțare: cls. a II-a, a IV-a, a V-a și a VI-a. Materialele sunt adaptate după o serie folosită în prezent în școli publice din 24 de țări.

Descarcă de aici și citește două lecții din cartea de clasa a III-a.

Pentru profesori

Ce am făcut
 • Am format peste 2.000 de profesori la nivel național printr-un program acreditat de Ministerul Educației. Aceștia au trecut printr-un proces transformațional, urmat de furnizarea de metode și instrumente utile în formarea abilităților de viață pentru noua generație.
 • Programul de formare a abilitat profesorii să-și pună elevii în situații de învățare autentice, pentru a-i putea ajuta să-și consolideze abilitățile de viață.
Ce mai avem de făcut
 • Să formăm și alți profesori din județe unde programul nu a fost suficient reprezentat.
 • Să promovăm programul la nivelul școlilor prin discuții directe și prezentări – dar aceasta se va realiza cel mai bine după ce tipărim și auxiliarele educaționale.

Foto: Freepik.com


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *