Asociația Life Learning Education a participat la sâmbătă, de Ziua Copilului,  la Festivalul Copilăriei, găzduit de Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, una dintre ele mai bune instituții de învățământ din Capitală.

Le-am prezentat părinților interesați de educația copiilor lor cărțile din seria Pregătiți pentru Viață și le-am oferit informații despre programa școlară „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate”, Curriculum la Decizia Școlii.

Programa școlară de formare a abilităților de viață și consolidare a caracterului permite ca, într-o oră pe săptămână, copiii să discute despre viață, prietenie, comportamente responsabile și anturaje nepotrivite cu profesorii formați de asociația noastră.

Le-am mai explicat părinților că aceste cărți educaționale sunt foarte versatile și depășesc statutul de auxiliar școlar, dovedindu-se foarte utile pentru părinți, consilieri școlari și diriginți.

A fost o zi însorită și plină de energia copiilor, care au jucat șah, au ascultat povești, au pictat, au participat la alte ateliere și la jocuri în aer liber și au răsfoit cărți scrise special pentru ei.

„Suntem împreună cu copii mari și mici, cu foști absolvenți, cu părinți, cu elevii actuali care s-au înscris la voluntariat și cred că toată lumea se simte bine, așa că îl parafrazez pe Saint Exupery, care spunea: Vin din copilăria mea ca dintr-o țară și zic: Vin din copilăria mea ca dintr-o școală. Ne foarte bine într-o școală în care se copilărește. Să sperăm că ne copilărim nu doar o lună, ci mereu și cu înțelepciunea copilului”, a declarat prof. dr. Mona Șerbănescu, directoarea și fondatoarea Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din Capitală.

Formarea caracterului prin povești

Festivalul Copilăriei face parte din Luna Copilăriei 2024, un proiect de educație non-formală prin intermediul poveștilor inițiat de Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet.

Asociația propune public declararea lunii iunie ca Luna Copilăriei, formează părinți și cadre didactice pentru a coordonat ateliere de formare a caracterului prin povești și le oferă doritorilor resurse pentru a organiza în comunitățile lor ateliere de povești pentru copii.

Cărțile „Pregătiți pentru viață”, adaptate pentru România, sunt probabil materialele cu cea mai largă paletă tematică pe care le vei găsi în limba română: acoperă tematici de dezvoltare personală, relaționare, educație civică și educație pentru sănătate.

Ele urmăresc povestea personajelor Anca și Cristi, doi verișori care cresc împreună și frecventează aceeași școală.

Cărțile „Pregătiți pentru viață”

În fiecare dintre volumele „Pregătiți pentru viață”, ei au aceeași vârstă ca elevii sau copiii cărora cartea li se adresează.

Cei doi verișori sunt puși în diverse situații de viață din care, cu ajutorul profesorilor și al familiei, învață să relaționeze și să se autogestioneze.

Astfel, personajele principale se confruntă cu o gamă largă de situații de viață și sunt nevoite să ia decizii tot mai complexe în chestiuni ca presiunea anturajului, falsele prietenii, relațiile de familie, cinstea și responsabilitatea, lucrul bine făcut, cuvântul dat, relațiile intime și întemeierea unei familii.

Volumele fac parte dintr-o serie de 13 cărți adaptate după seria Alive to the World®, folosită în școli din 24 de țări, pentru a forma și consolida caracterul copiilor cu vârste între 5 și 18 ani.

Află cum comanzi: https://bit.ly/m/pregatitipentruviata

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *