Ești părinte și nu știi să-i explici copilului tău subiecte delicate de viață? Noi te ajutăm.

Editura Life Learning Education publică serii de cărți pentru copii și cărți educaționale pentru elevi și profesori.

Serii de autor

Text și ilustrații de Veronica Iani

Colecția Fiecare viață este un dar

De ce copiii și viața oricărui om sunt prețioase, indiferent de rasa, sexul, dizabilitatea sau stadiul său de dezvoltare umană.

Colecția Cele 12 chei

Cum ne însușim cele 12 virtuți care construiesc caracterul: Curajul, Iertarea, Perseverența, Răbdarea au deja câte o carte dedicată. Urmează și celelalte.

Colecția Sănătatea pe înțelesul copiilor

Scrise în colaborare cu medici specialiști, cărțile din această serie își propun să educe copiii și familia cu privire la anumite condiții de sănătate tot mai des întâlnite în ziua de astăzi. Ce putem face ca să le evităm și ce putem face pentru a fi solidari cu cei afectați de ele?

Colecția Copii în siguranță

Copii au nevoie să învețe să se ferească de pericole și de prădătorii care le-ar putea ieși în cale. Dar cum putem să le explicăm anumite lucruri delicate fără a le răpi inocența? Cartea le oferă părinților un sprijin important în acest sens.

Colecția Povești aproape adevărate

Colecția a început ca o joacă pentru autoarea, Veronica Iani, care obișnuia să scrie povești în dar pentru copiii prietenilor. Pornind de la nu obicei care avea nevoie a fi corectat, cum ar fi dezordinea din camera copiilor, aceste povești aveau un scop educativ îmbrăcat în mult umor și fantezie.

Colecția Fapte bune

Niciodată nu este greu să faci ceea ce conștiința îți spune că este bine. Ba chiar vei constata ulterior că fapta bună a fost cea mai bună dintre toate opțiunile posibile.

Comandă aici: Veronicastories.com

Auxiliare educaționale

Colecția Pregătiți pentru viață

Seria propune auxiliare educaționale pentru disciplina Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate (Curriculum la Decizia Școlii)clasele 0-IV și V-VIII.

Cărțile urmăresc povestea personajelor Anca și Cristi, doi verișori care cresc împreună și frecventează aceeași școală.

În fiecare dintre volume, ei au aceeași vârstă ca elevii cărora lecțiile li se adresează. Aceste personaje sunt puse în diverse situații de viață din care, cu ajutorul profesorilor și al familiei, învață să relaționeze și să se autogestioneze.

Se recomandă părinților, diriginților, consilierilor școlari, învățătorilor și profesorilor care predau opționalul la decizia școlii „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” sau alte opționale de formare a abilităților de viață.

Sunt utile și pentru părinții care caută moduri adecvate în care să discute cu copiii problematica vieții, a familiei, a relațiilor sociale și a relațiilor de iubire.

Cele 13 cărți sunt adaptate după seria educațională Alive to the World®, care se folosește în școli din 24 de țări, inclusiv în Marea Britanie și Franța.

Comandă aici: Librăria Sophia

Despre programul „Pregătiți pentru viață”

Argument pentru școlile care vor să aleagă opționalul „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate”

Programa opționalului și recomandări de la autori

Un suport de curs pentru clasa a III-a

Urmărește pe site și pe pagina de Facebook oferta de cursuri pentru personalul didactic: predare integrată și metode cu aplicabilitate în predarea opționalului „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate”


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *