Blog, Editura

A apărut „Cooperăm și dăruim”, prima carte din colecția „Pregătiți pentru viață”

La vârsta de 8-9 ani, viața socială a copilului se dezvoltă și din punct de vedere moral. El poate face acum trecerea de la teama de pedeapsă și orientarea spre recompensă la statutul de membru cu drepturi depline al unor grupuri în care există relații reciproce: familia, școala, vecinii și comunitatea.

Despărțiți de vechii lor prieteni și colegi, Cristi și Anca învață să se adapteze la noi realități și să creeze noi relații. În acest proces, împărtășirea și cooperarea de obiecte, sentimente și valori, joacă un rol important, conferind un sentiment de siguranță și înlesnind participarea la noile grupuri în care personajele au nevoie să se integreze: o școală nouă, colegi și profesori noi, vecini noi, oraș nou.

Cartea urmărește povestea, spusă pe înțelesul copiilor de 8-9 ani, a doi verișori, Cristi și Anca. Aceștia se mută în alt oraș, împreună cu părinții. Tații lor și-au găsit slujbe mai bune și se stabilesc aici împreună cu familiile. Din motive de buget, cele două familii aleg să închirieze o singură casă, pentru a locui temporar împreună.

Copiii vor învăța astfel ce înseamnă să deții în proprietate o locuință sau alte lucruri, ce înseamnă că împrumuți „temporar” dreptul de a locui într-o casă care nu-ți aparține, ce înseamnă să împrumuți lucruri de la alții sau să le dai cu împrumut altora și, mai ales, ce înseamnă să împarți cu ceilalți ceea ce ai.

(știrea continuă mai jos)

Cooperăm și dăruim
Vârsta: 8+
Editura Life Learning Education
Autori: Christine de MARCELLUS de VOLLMER, June SAUNDERS și Carlos BELTRAMO
Traducerea și adaptarea: Ștefana TOTORCEA
Consultanți științifici: dr. Dan Potolea, dr. Constantin CUCOȘ, dr. Adrian OPRE, dr. Oana MOȘOIU
Ilustrații: Paul Yanque

Preț: 24 lei
(pentru discounturi și comenzi, scrie la comenzipregatitipentruviata@gmail.com)

Click aici pentru a descărca un EXTRAS din CARTE

Colecția „Pregătiți pentru viață”

Cooperăm și dăruim face parte din colecția „Pregătiți pentru viață”, o serie de 13 materiale didactice auxiliare corespunzătoare vârstelor elevilor de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a (5–18 ani). Cărțile sunt adaptate după cele 13 volume din seria educațională Alive to the World®, care se folosesc în școli din 22 de țări, inclusiv Ungaria, Franța și Marea Britanie (unde sunt aprobate pentru opționalul școlar Personal, Social, Health and Economic Education).

Cărțile din colecția „Pregătiți pentru viață” sunt recomandate pentru predarea disciplinei opționale „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” (Curriculum la Alegerea Scolii – CDȘ). Ele sunt utile atât pentru cadrele didactice care vor preda acest opțional, cât și pentru părinții care caută moduri adecvate în care să discute cu copiii problematica vieții, a familiei, a relațiilor sociale și a relațiilor de iubire.

Programa școlară

Link de descărcare pentru programa de învățământ primar:

http://programe.ise.ro/Portals/1/Curriculum/2018-progr/PRIM/Pregatiti%20pentru%20viata_Clasele% 200-IV_opt.pdf

Link de descărcare pentru programa de învățământ gimnazial:

http://programe.ise.ro/Portals/1/Curriculum/2018-progr/GIMN/Pregatiti%20pentru%20viata_Clasele%20V-VIII_opt.pdf

Cursuri de formare pentru predarea opționalului

Formările acreditate M.E.N. pe care le oferă Asociația Life-Learnign Education vizează metode inovative de predare și formarea competențelor transversale la elevi. Cursurile formează personalul didactic care predă discipline din ariile curriculare Om și societate și Consiliere și orientare (învățători, profesori, diriginți, consilieri școlari) pentru a preda opționalul „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” (Curriculum la Alegerea Scolii – CDȘ) și alte opționale de formare a abilităților de viață.

Înscrie-te la formare! Pentru a afla în ce orașe are loc următoarea formare, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *