La vârsta de 8-9 ani, viața socială a copilului se dezvoltă și din punct de vedere moral. El poate face acum trecerea de la teama de pedeapsă și orientarea spre recompensă la statutul de membru cu drepturi depline al unor grupuri în care există relații reciproce: familia, școala, vecinii și comunitatea.

Despărțiți de vechii lor prieteni și colegi, Cristi și Anca învață să se adapteze la noi realități și să creeze noi relații. În acest proces, împărtășirea de obiecte, sentimente și valori, joacă un rol important, conferind un sentiment de siguranță și înlesnind participarea la noile grupuri în care personajele au nevoie să se integreze: o școală nouă, colegi și profesori noi, vecini noi, oraș nou.

Cartea urmărește povestea, spusă pe înțelesul copiilor de 8-9 ani, a doi verișori, Cristi și Anca. Aceștia se mută în alt oraș, împreună cu părinții. Tații lor și-au găsit slujbe mai bune și se stabilesc aici împreună cu familiile. Din motive de buget, cele două familii aleg să închirieze o singură casă, pentru a locui temporar împreună.

Copiii vor învăța astfel ce înseamnă să deții în proprietate o locuință sau alte lucruri, ce înseamnă să locuiești cu chirie într-o casă care nu-ți aparține, ce înseamnă să împrumuți lucruri de la alții sau să le dai cu împrumut altora și, mai ales, ce înseamnă să împarți cu ceilalți ceea ce ai.

(știrea continuă mai jos)

Cooperăm și dăruim
Vârsta: 8+
Editura Life Learning Education
Autori: Christine de MARCELLUS de VOLLMER, June SAUNDERS și Carlos BELTRAMO
Consultanți științifici: dr. Dan Potolea, dr. Constantin CUCOȘ, dr. Adrian OPRE, dr. Oana MOȘOIU
Ilustrații: Paul Yanque

Click aici pentru a descărca un EXTRAS din CARTE

Comandă cartea online: Click aici.

Preț: 25 lei

Reduceri:

  • Pentru minimum 17 cărți comandate, se aplică 20% discount
  • Pentru minimum 20 de cărți comandate, se aplică 25% discount. În acest caz, sunați la telefon 0722266618

Descrierea cărții

Colecția „Pregătiți pentru viață” va cuprinde 13 cărți adaptate după seria educațională Alive to the World®, care se folosește în școli din 22 de țări, inclusiv Marea Britanie, Franța și Ungaria. Cărțile sunt adecvate vârstelor de dezvoltare umană și sprijină formarea și consolidarea caracterului copiilor și tinerilor (5–18 ani).

Se recomandă părinților, diriginților, consilierilor școlari, învățătorilor și profesorilor care predau opționalul la decizia școlii „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” sau alte opționale de formare a abilităților de viață. De asemenea, se recomandă și părinților care caută moduri adecvate în care să discute cu copiii problematica vieții, a familiei, a relațiilor sociale și a relațiilor de iubire.

La vârsta de 8-9 ani, viața socială a copilului se dezvoltă și din punct de vedere moral. El poate face acum trecerea de la teama de pedeapsă și orientarea spre recompensă la statutul de membru cu drepturi depline al unor grupuri în care există relații reciproce: familia, școala, vecinii și comunitatea.

Cartea urmărește povestea, spusă pe înțelesul copiilor de 8-9 ani, a doi verișori, Cristi și Anca. Aceștia se mută în alt oraș, împreună cu părinții. Tații lor și-au găsit slujbe mai bune și se stabilesc aici împreună cu familiile. Din motive de buget, cele două familii aleg să închirieze o singură casă, pentru a locui temporar împreună.

Copiii vor învăța astfel ce înseamnă să deții în proprietate o locuință sau alte lucruri, ce înseamnă să locuiești cu chirie într-o casă care nu-ți aparține, ce înseamnă să împrumuți lucruri de la alții sau să le dai cu împrumut altora și, mai ales, ce înseamnă să împarți cu ceilalți ceea ce ai. Despărțiți de vechii lor prieteni și colegi, Cristi și Anca învață să se adapteze la noi realități și să creeze noi relații. În acest proces, împărtășirea și cooperarea de obiecte, sentimente și valori, joacă un rol important, conferind un sentiment de siguranță și înlesnind participarea la noile grupuri în care personajele au nevoie să se integreze: o școală nouă, colegi și profesori noi, vecini noi, oraș nou.

Recomandările experților

„Un astfel de suport de învățare constituie o necesară ancoră formativă, un șantier de antrenament comportamental, un prilej de reflecție dimensionat pe măsura experienței și puterii de înțelegere a copiilor de 8-9 ani.” (Prof. univ. dr. Constantin CUCOȘ, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași)

„Manualul Cooperăm și dăruim este important, util și oportun din mai multe motive: este solidar cu o programă absolut notabilă, „Pregătiți pentru viață – Educație pentru viață și comunitate”; se focalizează pe două axe esențiale recent reintroduse pe agenda educației după o perioadă de ignorare – abilități de viață și educația caracterului (caracterul, ca sistem atitudinal, este din nou considerat ca fundamental în relație cu structura personalității și componentele oricărei competențe); are o audiență largă – cadre didactice, părinți și elevi; și poate fi folosit inclusiv în programe de formare.” (Prof. univ. dr. Dan POTOLEA, Universitatea din București)

„Experiențele de învățare propuse pe parcursul cărții solicită copilul în mod integrat, la toate nivelurile – cognitiv, emoțional, social. Cel mai important aspect care traversează cartea Cooperăm și dăruim este perspectiva pe termen lung pusă în contrast cu alegerile facile, înșelătoare, opțiuni ce par să genereze imediat confort, plăcere și bucurie. Copiii sunt conduși spre o înțelegere mai profundă a alegerilor pe care le au de făcut, să cântărească critic, chiar și de la o vârstă ce poate părea prea mică, toate deciziile și opțiunile ce le stau înainte.” (Lect. univ. dr. Oana MOȘOIU, Universitatea din București)

Colecția „Pregătiți pentru viață”

 

 

Cooperăm și dăruim face parte din colecția „Pregătiți pentru viață”, o serie de 13 materiale didactice auxiliare corespunzătoare vârstelor elevilor de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a (5–18 ani). Cărțile sunt adaptate după cele 13 volume din seria educațională Alive to the World®, care se folosesc în școli din 22 de țări, inclusiv Ungaria, Franța și Marea Britanie (unde sunt aprobate pentru opționalul școlar Personal, Social, Health and Economic Education).

Cărțile din colecția „Pregătiți pentru viață” sunt recomandate pentru predarea disciplinei opționale „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” (Curriculum la Alegerea Scolii – CDȘ). Ele sunt utile atât pentru cadrele didactice care vor preda acest opțional, cât și pentru părinții care caută moduri adecvate în care să discute cu copiii problematica vieții, a familiei, a relațiilor sociale și a relațiilor de iubire.

CĂRȚILE „Pregătiți pentru viață”: Apariții viitoare și aprecieri

Programă școlară de formare a abilităților de viață (cls. 0 – VIII)

CLICK AICI și descarcă PROGRAMA opționalului și recomandări de la autori

Cu Oana Moșoiu, lector doctor în științele educației, despre un nou concept educațional: abilitățile de viață

Cursuri de formare pentru predarea opționalului

Formările acreditate M.E.N. pe care le oferă Asociația Life-Learnign Education vizează metode inovative de predare și formarea competențelor transversale la elevi. Cursurile formează personalul didactic care predă discipline din ariile curriculare Om și societate și Consiliere și orientare (învățători, profesori, diriginți, consilieri școlari) pentru a preda opționalul „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” (Curriculum la Alegerea Scolii – CDȘ) și alte opționale de formare a abilităților de viață.

Categories: Blog

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *