„Copiii cu diabet de tip 1 sunt niște eroi care au nevoie de încurajare și de înțelegere din partea familiei, dar și a prietenilor sau colegilor. Chiar și eroilor le este greu, pot fi triști, supărați, furioși sau se pot simți singuri”, spune autoarea, Veronica Iani, care le-a dedicat această carte.

Dr. Cristina Stoian, medic specialist în Diabet și boli de nutriție, afirmă: „Dincolo de scopul ei educativ, această carte își dorește să demonstreze faptul că diabetul zaharat nu este o sentință, ci un stil de viață puțin diferit.”

„Persoanele cu diabet zaharat trăiesc printre noi și este extrem de important să știm că și noi le putem ajuta, un numai medicii. De exemplu, dacă învățăm să recunoaștem o posibilă hipoglicemie, o simplă gură de suc poate salva o viață”, mai spune medicul.

Cartea este un sprijin pentru întreaga familie. Andreea Stroe, jurnalist TV, mărturisește, de pe coperta din spate a cărții: „Nu am să uit niciodată cum mă retrăgeam în baia salonului de la Spitalul de copii Marie Curie să dau drumul lacrimilor în loc să le înnod în gât, să nu vadă Vlad că, de fapt, primisem și eu un pumn în plex, prin dereglarea pe care aflam că avea să o poarte copilul toată viața. Le spun părinților în general, așa fac și prin campania Diabetul nu este o joacă, să fie atenți la copiii lor și să citească despre simptomatologia diabetului juvenil.”

Comandă cartea la VeronicaStories.com


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *