Veronica Iani:

„Pentru unii, o vacanță perfectă este o vacanță petrecută într-un mic sat de munte și în care ai la dispoziție un căluț, pe care îl poți călări oricând. Ana, Irina și Maria, împreună cu părinții lor, pleacă într-o astfel de vacanță. Însă, lucrurile se complică atunci când în peisaj apare un zmeu, care locuia, se pare, chiar în castelul părăsit din mijlocul satului. Nu era un zmeu obișnuit, din cei care fură prințese. Acesta fura cai.”

Vacanță cu zmeu face parte din colecția Povești aproape adevărate din simplul motiv că este o poveste aproape adevărată. Cele trei surori sunt cât se poate de reale. La fel și părinții lor și multe alte lucruri din carte. Rămâne să descoperiți ce ar putea să fie invenție. 

Ioana Revnic, profesoară de Limba română la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”:

Dragi cititori mici și mari, există printre voi vreunul care să nu fi scris, măcar o dată, o compunere cu titlul Cum mi-am petrecut vacanța de vară? Dacă aș redeveni elevă și aș primi din nou o asemenea temă, mi-ar fi foarte ușor să o fac, DUPĂ ce aș citi Vacanță cu zmeu, de Veronica Iani. De ce? Pentru că aș învăța cum, cu puterea imaginației, orice vacanță se transformă într-una de poveste!

Nu e nevoie să pleci peste mări și țări, ca să ai vacanțe ieșite din comun. Ajunge să împarți cu familia ta răgazul pe care acestea ți-l oferă. Și – alături de ai tăi – să faci sau să inventezi ceva interesant în fiecare zi.”

Comandă cartea la VeronicaStories.com


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *