Ioana Revnic, inițiatoarea proiectului de educație caracterială prin lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet”, a strâns jumătate din suma pe care și-a propus să o obțină de la donatori pentru campania „1000 de prieteni donează 3000 de cărți pentru 1000 de copii”.

Campania se desfășoară sub forma unei strângeri de fonduri pe Facebook, organizată cu ajutorul asociației Saint Paraskeva Orthodox Charity, a românilor din SUA.

„Căutăm 1.000 de prieteni care să cumpere 3.000 de cărți pentru 1.000 de copii din comunități vulnerabile de la noi din țară, pentru copii români din Ucraina, din Ungaria, din Republica Moldova și din diaspora”, spune scriitoarea.

Cărțile care vor fi oferite copiilor fac parte din noua colecție de autor a Veronicăi Iani, intitulată „Cele 12 chei” și dedicată consolidării virtuților ca abilități de viață.

„Vrem ca fiecărui copil să i se ofere un set de trei cărți formatoare scrise de Veronica Iani: Curajul, Perseverența, Maia și străinul”, anunță Ioana Revnic.


Apariții din colecția „Cele 12 chei”. Cărți scrise și ilustrate de Veronica Iani


Dacă 1.000 de prieteni de pe Facebook donează câte 30 de lei, toate trei volumele vor putea fi tipărite și oferite beneficiarilor în cadrul atelierelor de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet” organizate de voluntarii proiectului.

„Îndrăzneala, tenacitatea, discernământul se deprind din copilărie și se desăvârșesc toată viața. Iar semințele acestora se așază ușor în sufletele celor mici cu ajutorul poveștilor”, argumentează Ioana Revnic. „Nu doar copiii, ci toți avem nevoie de povești. Mai ales de acelea care ne amintesc că alegerea binelui este cea mai bună alegere și că poate să fie mereu făcută”.

Campania „1.000 de prieteni, 3.000 de cărți pentru 1.000 de copii” se desfășoară până la sfârșitul lunii septembrie.

Pentru donații

Intră pe linkul de fundraiser creat pe Facebook de organizația americană și apasă pe butonul „Donează”. Facebook îți va cere să introduci datele cardului – în cazul în care nu ai mai făcut plăți prin intermediul aplicației până acum. Suma pe care tu o decizi va fi retrasă de pe card la finele lunii.

Citește și:

Darul cărților: Cum a ajutat cântăreața Dolly Parton milioane de copii să-și termine studiile


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *