„Este greu, ba chiar foarte greu, să le vorbim copiilor despre răpiri, abuzuri și pericole care pândesc pe internet. Însă, pornind de la o povestire, acest lucru poate deveni mai ușor.  Cu ajutorul cărții Maia și străinul, părinții, dar și cadrele didactice, îi pot învăța pe copii să nu plece nicăieri fără a cere mai întâi voie. Cum copiilor nu prea le place să fie dădăciți, cartea este plină de acțiune, iar sfaturile sunt strecurate printre rânduri. Însă, la final, am sistematizat aceste sfaturi într-o regulă ușor de ținut minte, adăugând și câteva scenarii care să fie repetate cu copiii. Cartea este inspirată după un caz real, petrecut în 2016 în Statele Unite.”
— autoarea Veronica Iani

„Pentru mine, cartea Veronicăi Iani este un motiv de bucurie și de tristețe, în același timp. Bucurie, pentru că, probabil, este prima carte din România care îi învață pe copii să acționeze corect și prompt pentru a fi în siguranță,asemenea personajelor din poveste; tristețe, pentru că trăim într-o vreme în care o astfel de carte este necesară, poate mai mult decât oricând…De multe ori ne simțim neputincioși în fața unui rău de o asemenea anvergură și ne gândim cum ne putem proteja copiii chiar și atunci când nu suntem cu ei. Cea mai bună apărare este, probabil, informarea copiilor și părinților cu privire la semnele pericolului și la ceea ce pot face pentru a se feri de el. Iar cartea Veronicăi Iani vine în întâmpinarea acestei nevoi. Mă bucur că am putut să contribui la realizarea ei.”

— ilustratoarea Elena Ciolacu

„Iubesc și susțin toate încercările oamenilor mari și talentați de a-i face pe copii să înțeleagă pericolele la care pot fi expuși. Recomand cu drag cartea Maia și străinul, scrisă de Veronica Iani. Citindu-le această poveste și ajutați de ilustrații, copiii vor putea să vadă și mai limpede mesajul pe care îl transmite: niciodată, niciodată nu ne ducem cu cineva fără să-i anunțăm pe oamenii care au grijă de noi.”

Mirela Retegan, antrenoarea de părinți

Comandă cartea pe VeronicaStories.com


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *