În după-amiaza zilei de 15 martie 2017, la Librăria Mihail Sadoveanu din Bucureşti, în prezenţa unui public extrem de generos, format în mare parte din copii cu Sindrom Down şi părinţii acestora, scriitoarea şi ilustratoarea Veronica Iani şi-a lansat cartea „IOANA. O poveste despre Sindromul Down”.

Autoarea a explicat că a ţinut legătura îndeaproape cu familiile persoanelor cu Sindrom Down, care au ajutat-o să îşi definitiveze cartea. Părinţii au fost extrem de emoţionaţi de rezultat, deoarece cartea oglindeşte cu fidelitate şi emoţiile, ezitările şi teama lor după primirea diagnosticului care le-a schimbat viaţa.

Anca Răducănoiu, mama lui Mihai, un băieţel cu Sindrom Down care merge la o şcoală obişnuită, şi preşedinta Asociaţiei Mihai, a explicat: „Copii aceştia care au Sindrom Down nu conştientizează cât de grea e viaţa lor în societate, pentru că ei iubesc, sunt bucuroşi, sunt afectuoşi. Dar societatea noastră nu este pregătită încă să îi primească nici pe ei, nici pe alţii cu dizabilităţi. Mă bucur că cineva care NU are un copil cu Sindrom Down a scris o astfel de carte”.

Cei prezenţi au ascultat povestea – care în cazul multora era chiar despre ei – cu bucurie şi multă afecţiune faţă de autoare. La final, toţi copiii au luat autografe şi au primit o carte în dar, mulţumind cu mai multă recunoştinţă decât ştim să o facem mulţi dintre noi.

Categories: Editura

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *